WoningMarktConsultant

Als woningmarktconsultant denkt Debbie mee over de opzet van nieuwe woningbouwlocaties, de keuze van de te bouwen woningen en de invulling van herbestemmings- en stadsvernieuwingsprojecten in de lokale en regionale markt. In een vroeg stadium van elk ontwikkelingsproces brengt ze de marktbehoeften, prijsontwikkelingen, kwaliteitseisen en afzetmogelijkheden in kaart. Dit wordt vervolgens uitgewerkt in een objectief, helder advies en een goed onderbouwde rapportage. Hierin laat Debbie de stem van de consument doorklinken tot het volkshuisvestingsbeleid in Eindhoven en Zuidoost-Brabant (de Brainportregio), zodat vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

Haar adviezen deelt ze met stakeholders, zoals gemeenten, projectontwikkelaars en beleggers. Dankzij deze rol heeft Debbie een scherpe helikopterview. Ze beschikt over kennis en informatie om overstijgend en op afstand te kijken naar de Brabantse woningmarkt.

Sinds 2012 is Debbie Mels erkend woningmarktconsultant, aangesloten bij de Vereniging van NVM-Woningmarktconsultants.

Wij kunnen jouw woning taxeren en de waarde vastleggen in een erkend taxatierapport. Dit erkende taxatierapport is echter niet altijd noodzakelijk. Wil je jouw huis verkopen en ben je benieuwd wat jouw haard waard is, dan is een waardebepaling voldoende. Debbie Mels Lommers Makelaars biedt deze waardebepaling kosteloos aan.

Eigen haard is goud waard, maar hoeveel precies? 

Taxatie

Een erkend taxatierapport is nodig voor het aanvragen van een hypotheek. Zonder taxatierapport kun je bijvoorbeeld geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Zo zijn er meer situaties waarbij een betrouwbaar taxatierapport noodzakelijk is.

• Bij bezwaarmaking WOZ-waarde
• Bij een boedelscheiding
• Bij een aanslag erfbelasting
• Bij een wijziging van de hypotheek

Wanneer heb je een officiële taxatie nodig?

woning

Geldverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hanteren strikte regels voor het taxeren van een woning. Zo moet het waardeoordeel door een gecertificeerde taxateur worden uitgevoerd. Dit oordeel moet worden vastgelegd in een erkend taxatierapport. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) valideert taxatierapporten van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Debbie Mels is aangesloten bij het NWWI. Zodoende worden onze taxatierapporten geaccepteerd door alle geldverstrekkers, de NHG, financiële instellingen en de Belastingdienst.

Heb jij een erkend taxatierapport nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Help mij met een gevalideerd taxatierapport

NWWI-taxatie van jouw

Wanneer is een waardebepaling voldoende?

Een woning taxeren is niet hetzelfde als een waardebepaling van een woning. Dit is een vaak gehoord misverstand. Wanneer je overweegt om jouw huis in de verkoop te zetten en benieuwd bent naar de mogelijke opbrengst, dan is een officiële taxatie niet nodig. Een waardebepaling is dan voldoende. Het verschil tussen een taxatierapport en een waardebepaling is de officiële documentatie.

Bij een waardebepaling van jouw huis kijken wij onder meer naar de staat van de woning, de ligging en de omgeving. Ook nemen we verbeterpunten en referentieobjecten in de buurt mee in ons oordeel. Je leest het allemaal in het rapport dat je van ons krijgt.

Ben je benieuwd naar de waarde van jouw huis? Neem dan contact met ons op voor een waardebepaling. Een waardebepaling is geheel kosteloos én vrijblijvend.

feit:

Gratis waardebepaling

preferred suppliers

Hieronder vind je de links naar bedrijven waar wij graag mee samenwerken. Wij hopen dat ze jou ook goed mogen helpen! 

Debbie's

Geld en Woning

is een fijne club professionals die desgewenst samen met jou je hypotheek onder de loep neemt. Wist je dat een kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend en kosteloos is? Een goede, betrouwbare adviseur inventariseert en analyseert jouw persoonlijke situatie, plannen en wensen. De adviseurs van Geld & Woning maken een prognose van je financiële situatie op de langere termijn en adviseren je over de juiste balans tussen zekerheden en risico's. 

meer info

Volg ons via Instagram

debbiemelslommersmakelaars